KOM IN BEWEGING! VOLG JE PASSIE, MAAK WEER FOUTEN EN ONTWIKKEL JEZELF

Michel Gerritsen (53) werkte dertig jaar lang voor ProRail in diverse HR-functies en in meer recente jaren vooral als loopbaanbegeleider. In zijn carrière begeleidde hij meer dan honderd mensen naar nieuw werk of een andere loopbaan. In 2017 is hij een eigen loopbaanadviesbureau gestart. Hierin coacht en begeleidt hij met succes onder andere 45-plussers in het vinden van hun ware passie en talenten om hen zo een stap verder te kunnen helpen.

Als jonge vijftiger ging Michel bij zichzelf op zoek naar zijn ware passie. Een lange tijd bij één werkgever heeft zo zijn voordelen maar in hem brandde de passie en drang naar autonomie. “Het voelde alsof ik aan het vegeteren was op mijn ruime ervaring. Wilde ik dit nog twintig jaar doen? Wat adviseerde ik andere mensen? Ga doen waar je energie van krijgt. Verandering is altijd spannend en brengt ook onzekerheid met zich mee, zeker als het gaat om je eigen kwaliteiten. Een vraag die ik mezelf vaak stelde was: wat adviseer je nu eigenlijk je eigen kinderen? Projecteer dat nu eens op jezelf! De belangrijkste zekerheid, de salarisstrook, is echter slechts een schijnzekerheid. Uit ervaring weet ik dat veel vijftigplussers bewust of onbewust naar het pensioen toewerken. Zover ben ik nog lang niet! De conclusie was dat ik een schop onder mijn kont nodig had. Ik wil weer fouten maken, ouderwets ‘op mijn bek gaan’ en zo weer leren”.

Michel ontdekte dat hij een sterke drang naar ondernemerschap had en dat het opzetten van een eigen bedrijf een stille, onvervulde wens was. “Ik wilde onderzoeken of ik het ondernemerschap inhoud kon geven. Jarenlang had ik mensen geadviseerd over nieuw te kiezen richtingen en ambities, nu was het tijd om zelf ook de regie te pakken. Natuurlijk zie je dan ook meteen ‘beren op de weg’, maar ik was klaar om de uitdaging aan te gaan. Hierbij ga ik heel pragmatisch te werk. Eerst maak ik een plan, ga op zoek naar de intrinsieke motivatie en ga dan stap voor stap te werk”.

In de visie van Michel zijn dieperliggende drijfveren en talenten bepalend voor je ontwikkeling. Deze staan los van leeftijd en zijn goed in kaart te brengen en talenten zijn ontwikkelbaar. “Uiteindelijk gaat het om een bewustwordingsproces waarbij je jouw eigen specifieke kwaliteiten koppelt aan een gewenste richting of droom. Mijn specifieke kwaliteit is dat ik loopbaancoach-technieken kan combineren met een zeer grondige kennis van de arbeidsmarkt. Door deze te koppelen aan talenten, motivatie en competenties, komen we tot een specifiek en voor jou op maat gemaakt zoekprofiel”.

Michel besluit zijn betoog met een welgemeend advies: “Veel mensen gaan lukraak solliciteren en hebben geen duidelijk plan. Ik help je een plan te maken en begeleid je in dit proces. Ik stel de vragen maar jij hebt de regie. Kom in beweging en laat je leeftijd geen remmende factor zijn. Samen gaan we op zoek naar de juiste balans tussen je specifieke kwaliteiten en je gewenste verandering of nieuwe omgeving”. Zelf heeft Michel geen seconde spijt gehad van zijn keuze het roer om te gooien. “Ik leer weer, geen dag is hetzelfde en ik geniet dan ook iedere dag van steeds weer nieuwe dingen en een heerlijke diversiteit aan werkzaamheden”.

Win een gratis Talenten motivatie analyse ter waarde van €495

Wil jij ook een succesvolle carrièreswitch maken? Gerritsen Loopbaanadvies bureau biedt jou de kans om samen op zoek te gaan naar jouw echte passie. Interesse? Stuur voor 15 november een mail met een korte motivatie naar redactie@ophetleven.online met je contactgegevens. Uit de inzendingen verloten we een gratis Talenten motivatie analyse bestaande uit een talentenscan en een coach gesprek inclusief advies en rapportage ter waarde van €495.