AAFJE THUISZORG

HULP IN HET HUISHOUDEN

Er is genoeg te doen rondom hulp in het huishouden en langer thuis wonen. Maar wat betekent het werk nu echt voor de medewerker, die elke dag meerdere huishoudens onderhoudt? En wat betekenen zij voor de klanten waar ze wekelijks over de vloer komen? Vier medewerkers van thuiszorgorganisatie Aafje vertellen hun verhaal.

‘De hulp van Sven maakt mij blij’

– Meneer Klute

Sven is 56 jaar en woont in Rotterdam. 19 jaar geleden raadde een familielid hem aan te gaan werken in de thuiszorg. Sven volgde dit advies op en wist al snel dat dit werk hem gelukkig maakt.

“Ik werk nu 6 jaar met plezier bij Aafje als huishoudelijk medewerker. Mijn klanten help ik met taken in het huishouden die zij zelf niet meer kunnen. Denk aan stofzuigen en ramen zemen. Het werk is soms zwaar, maar de dankbaarheid van klanten compenseert dat ruim. Het contact met hen is zó leuk. Dit werk geeft mij voldoening.”

‘Wat moet ik zonder Gabriëlla?!’

– Mevrouw De Jong

De 47-jarige Gabriëlla woont in Rotterdam en heeft 3 kinderen. Voor Gabriëlla is het belangrijk dat zij haar werk kan combineren met het moederschap. Bij Aafje gaat dat prima.

“Mijn werk als huishoudelijk medewerker is zoveel méér dan poetsen. Ik maak huizen schoon, maar het contact met de klant is het allerbelangrijkste. En dat is zó leuk! Deze baan is voor mij ideaal. Ik houd van schoonmaken, geniet van alle gesprekken met de klanten en heb een betrokken leidinggevende. Daarnaast kan ik zelf aangeven wanneer ik wil werken. Zo ben ik op tijd thuis voor mijn zoon. Ik blijf hier voorlopig nog wel werken.”

‘Ik kijk echt uit naar de komst van Friso’

– Mevrouw Verkroost

Friso werkt nog maar 5 weken bij Aafje en zit al helemaal op zijn plek. Deze 37-jarige huishoudelijk medewerker uit Ridderkerk probeert het leven van zijn klanten een beetje leuker te maken. Met succes!

“Ik ondersteun mensen door hun huis schoon te maken. Om eerlijk te zijn is schoonmaken niet mijn allergrootste hobby. Maar het contact dat ik heb met mijn klanten wel! Tijdens mijn werk heb ik veel gesprekken met hen. Daardoor ontstaat er snel een band en dat is ontzettend leuk. Sommige mensen kijken uit naar mijn komst. Ik voel me echt welkom. Ook al is dit werk soms zwaar, het maakt mij blij! En de klanten ook.”

‘Ana bezorgt mij een schoon huis én gezelligheid’

– Mevrouw Van Ommen

De Rotterdamse Ana is 30 jaar en moeder van 2 kinderen. Ana houdt van goede gesprekken. Ze zocht een baan waarbij contact met de klant centraal staat. Die job heeft ze gevonden bij Aafje.

“Als huishoudelijk medewerker heb ik intensief contact met mijn klanten. Ik vind het belangrijk om naar hun wensen te luisteren. Mijn klanten zijn erg blij en dankbaar dat ik hen help. Dat voelt goed. Dit werk is ontzettend leuk. Ik hou van schoonmaken en kan tijdens mijn werk gezellig praten met de klant. Zij waarderen die extra aandacht. Dankzij de flexibele werktijden houd ik genoeg tijd over voor mijn gezin. Na een werkdag ga ik met een tevreden gevoel terug naar huis.”

Ook interesse in huishoudelijke hulp van Aafje? Ga naar www.aafje.nl/hulpthuis of bel 0180 642 233.

Aafje Hulpthuis

www.aafje.nl/hulpthuis

0180 642 233

Bezoekadres:

Aalborg 12

2993 LP Barendrecht